Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2019 16:38 - Ето програмата за посещението на Папа Франциск в България.
Автор: smalltalks Категория: Новини   
Прочетен: 551 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.04.2019 16:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
  image


Ето че за втори път в историята на България, главата на католическия свят - Папата, отново ще стъпи на родна земя. През 2002 година, Папа Йоан Павел II направи запомняща се визита, а сега е ред на втория най-известен аржентинец след Меси, Папа Франциск да ни удостои с визитата си. Той безсъмнено е една от най-харизматичните личности в света в момента и се радва на любовта на милиони с опитите си да модернизира католическата църква, а либералните му възгледи му спечелиха почитатели извън религиозния спектър. Ревностен почитател на родните компоти от сини сливи, Тото Котуньо и телешките стекове (well done), преди дни в интервю пред Венета Райкова, той коментира, че няма търпение да пристигне в България и да се срещне с потомците на Ицата Стоичков, Слави Трифонов и Юлиян Вучков, на който е кръстен и Юлианския календар.  


Папа Франциск ще стъпи в България на 5 май и ще остане до 7-ми, след което ще се отправи към Северна Македония.Там главата на Римокатолическата църква ще отседне в град Прилеп, където ще участва в състезание по надяждане с Битолска Плескавица - древно състезание произхождащо още от времето на Император Юстиниан I, където победителите получавали 10gb високоскоростен интернет, както и безплатен абонамент за HBO и Diema Extra HD. След края на церемонията, Папата ще канонизира Крали Марко за светец. Всеизвестен факт е, че Крали Марко е роден именно в гр. Прилеп, така че този момент се очаква с огромно нетърпение от цялата страна, която на скоро се наложи да смени своето име.  

Еуфорията е голяма и това е съвсем разбираемо. Програмата на Папата все още се крие в тайна и никой все още не знае на 100% какъв ще е фокусът на Папската визита. За ваше щастие, аз успях де се докопам до ценна информация, която показва точния маршрут, по който ще мина Папа Франциск по време на гостуването си в България. Ето го и него:


image

Папата се очаква да посети два обекта на Марешки. Единият ще е произволна аптека, където ще си закупи хапчета за кръвното. Вторият обект на Марешки по всяка вероятност ще е някоя от бензиностанциите на олигарха, където Папамобилът, за да може да продължи обиколката си из страната, ще зареди с гориво на добра цена.


image


Негово светейшество ще се наслади на типични Български гозби в столичен ресторант. Той ще бъде специален гост на предаването "Кошмари в кухнята", като след края на епизода, ще име възможност да се снима и със самия Шеф Манчев.


image
 
Предвидено е гостуване в "На Кафе" по Нова ТВ, където Гала ще сподели с него последните тенденции във все по-засиленото използване на билката "планинско подпръдниче" при борбата с мазолите и шума в ушите;


image


Пресконференция в Зала 2 на НДК на тема - "Педофилията и нейните тревожни прояви в Католицизма". Все още не е потвърдено, но водещ на събитието се очаква да бъде Владимир Кузов.


image


Пътуване до Ямбол, където Папа Франциск ще се срещне лично с Динко, за да му благодари за усилията, които полага за защитаване на границата от нелегални емигранити.


image
 

Участие в характерното мъжко, ледено хоро, като жителите на Калофер на драго сърце са потвърдили, че, въпреки нетипичното време на провеждане, на драго сърце биха организирали отново хорото в чест на Папата.


image


Папата ще вземе участие в демонстративен спаринг с Кубрат Пулев, за да подкрепи българският боксьор в тежката ситуация, в която изпадна Кобрата, след като целуна репортерката Джени Суши.


image


Всяко хубаво нещо си им край. Папата ще закрие посещението си в България с визита в столичен клуб Планета Пайнер, където ще посети концерт  на Преслава, след което ще се отправи към Северна Македония.    







Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: smalltalks
Категория: Други
Прочетен: 44550
Постинги: 29
Коментари: 26
Гласове: 12
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930