Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2017 14:13 - За политическите маневри, вятъра на промяната и депутатските кюфтета.
Автор: smalltalks Категория: Политика   
Прочетен: 411 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.02.2017 14:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image
  image   image
 
Парламентарните избори наближават и вече започна да се усеща вятърът на промяната. Не говорим обаче за топъл южен бриз с аромат на ранни пролетни цветя. Не! Този вятър е с особено характерни натрапчиви нотки на лайна, липса на морал и ценности, но лайняната нотка е доста доминантна. Снегът се разтопи и излязоха наяве боклуците, които са се спотайвали отдолу цяла зима сгушени в собствената си смрад и пошлост. Мога да продължавам до утре с метафорите, но се опасявам, че ще стават все по-грозни и неприятни, а целта ми не е да отвращавам никого.

Накратко - вече започнаха политическите трансфери и всеки един депутат, независимо от партиината си принадлежност и личната си философия, може да се чувства напълно свободен да премине в редиците на партия, която до вчера е заклеймявал и отричал, или се е разграничавал от нея. С две думи, настъпва - политическа амнезия. При това масова. Всичко това ни е представено чрез презумцията, че никой не бива да акцентира особно върху една такава маневра и че в това няма нищо чак толкова странно.

В тази насока, искам да спомена едно много важно изследване, което е пряко свързано с това, за което говоря. Наскоро, финландските учени от Хелзинкският университет предоставиха резултатите си от едно тяхно проучване. Те са стигнали до извода, че веднъж човек, който е опитал депутатското кифте, трудно след това би минал на попара, като за целта са били подбрани специално български депутати разделени на две групи. Първата група е захранвана обилно в продължение на месец с депутатски нервозни кифтета, а другата група депутати, с попара. Когато дошло време да разменят менюто, тези, които са яли преди това кифтета отказвали категорично да минат на попара, а тези които са минали вече от попара на кифтетата твърдят, че никога не биха се върнали към попарата. Това дава отговор на някои от налжащите въпроси, като например - "защо целта за бг депутатът е фиксидея?". Така че, зад подобен тип действия на парламентарният ни елит, стоят сериозни научни и емпирични данни. Друг е въпросът, че рецептата за каймата (съотношението свинско/телешко и подправките) от които са замесени кифтетата се пази в дълбока тайна.
 
Това е много важен аспект от темата, който не мога да подмина с лека ръка. Рецептата се предава от поколение на поколение и тя се знае единствено от една помашка фамилия в Родопите. Местните там говорят, че депутатските кифтета се приготвяли в специална стерилна среда според вековните традиции, а създателите на кифтетата се кълнат, че ще отнесат тайната рецепта в гроба си. Така че зад стремежа на родните ни политици да влязат в парламента на всяка цена, стоят едни мистични сили, които отказват да се разкрият.

Та по темата. Сред най-фрапиращите рокади до сега са преминаването на бившият атакист Слави Бинев в редиците на ДПС. Друг негов бивш съпартиец пък, Камен Петков и заклетият СДС-ар Евгений Михайлов вече са част от партията на Местан - Д.О.С.Т.. Тези отявлени борци за демокрация и свобода на словото. Причините за тези изненадващи ходове пък били чисто принципни. За кой ли път ни се обяснява, че, видите ли, властта не била самоцел. То само така изглежда от страни. Човек лесно може да остане с погрешно впечатление. В крайна сметка, не е важно къде ще стигнеш, важно е пътуването! Смятам за редно да отбеляжа и друга "принципна" коалиция. Тази между партията на Светльо Витков - "Глас народен" с "Реформаторският Блок", коалиция, която самият Витков отхвърляше категорично съвсем до скоро.

Въпросът на месеца обаче, според мен, ще бъде следният - "на какво е способен човек за малко власт и едно депутатско място?" Отговорът е следният- на всичко.
Наречете ме краен, но според мен, да преминеш от "Атака" в "Д.П.С" и все още да твърдиш, че си принципен човек е все едно да се опитваш да убедиш някой, че си веган, докато плюскаш настървено агнешка главичка. Шансовете са малки и в двата случая. Аз съм сигурен обаче, че с това далеч няма да се приключи. Трансферният прозорец е отворен и трансферите тепърва предстоят и ще нарастват лавинообразно. Остава да чакаме и да видим с какво ще ни изненадат. Едно обаче е сигурно, господата Бинев, Михайлов и Петков доста вдигнаха летвата.




   


Тагове:   политика,   маневри,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: smalltalks
Категория: Други
Прочетен: 44224
Постинги: 29
Коментари: 26
Гласове: 12
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031